Scurt chestionar pentru viitorul primar. Cetatenii intreaba, candidatul raspunde.

Grupul de Initiativa Piatra a invitat toți candidații la functia de primar sa raspunda aceluiasi set de intrebari. Cinci dintre cei sapte candidati au raspuns pozitiv invitație noastre si ne bucuram sa publicam mai jos răspunsurile lor:

Later edit: Am primit, in sectiunea de la comentarii si raspunsurile candidatului Horia Mindreanu pe care le vom adauga in text:

Ce vă caracterizează cel mai bine pe dvs (in maxim 5 cuvinte)?

 1. Sorin Grigore: Onestitate , ambitie , dreptate , curaj si fermitate
 2. Olimpiu Magureanu: Seriozitatea in activitatile desfasurate si in relatia cu oamenii.
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: Loialitate, disponibilitate, inițiativă, tenacitate, integritate
 5. Adrian Dragodan: Cinste, onestitate, respect, implicare, putere de muncă.
 6. Horia Mandreanu: Munca în echipă, inițiativă , disponibilitate totală în aplicarea legii,capacitatea de reacție în momente dificile, verticalitate.
 7. Danut Chera: Determinare, discreție, onestitate și responsabilitate.

Ce îl motivează în 2020 pe candidat să obțină un mandat de primar?

 1. Sorin Grigore: Dorinta de a avea o comuna prospera.
 2. Olimpiu Magureanu: De 30 de ani lucrurile sunt neschimbate pentru ca se voteaza aceleasi optiuni politice, ciclic, probabil ca exista o teama de necunoscut. Motivatia cea mai mare in momentul in care obtin mandatul de primar va fi sa demonstrez prin fapte ca pot fi acel lider de care este nevoie, timpul nu mai poate astepta, pot genera schimbarea in 2020 asemenea marilor conducatori din istorie, insa fara a dezbina si conduce, ci a aduce administratia langa cetateni, fireste ca ne referim la a conduce o echipa care sa dea rezultatele eficiente pentru a aduce comuna in zona de progres. Motivatia este ambitia de a fi cel mai bun, de a scrie istorie, sunt viitorul primar care s-a saturat de 30 de ani sa asculte cum se gasesc scuze.
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: Cât se poate de repede, indiferent de efort, să aduc comuna Piatra, din Evul Mediu al Europei, la nivelul Europei Moderne
 5. Adrian Dragodan: Dorința de a schimba starea apatică a comunei.
 6. Horia Mandreanu: -Experiența mea profesională ca medic veterinar cît și ca președinte al Colegiului medicilor veterinari Teleorman face să fiu în slujba oamenilor. Motivația mea cea mai mare este să demonstrez că se poate să schimb în bine imaginea localității Piatra care în momentul de față arată jalnic.
 7. Danut Chera: Comuna Piatra este într-o continuă dezvoltare iar acest lucru mă motivează să propun obiective și mai ridicate. Vreau ca Piatra să devină o comună europeană și să cresc nivelul de trai din comună.

Care sunt primele trei priorități ale comunei, atât ca urgență cât și ca importanță?

 1. Sorin Grigore: curatenia in localitate, extinderea sistemului de canalizare, asfaltarea strazilor
 2. Olimpiu Magureanu: Sedinta alaturi de reprezentanti ai comunei unde vom discuta planul si programul mandatului in raport si cu necesitatile comunitatii. Demararea imediata a demersurilor pentru obtinerea de fonduri europene care vor sustine din proiectele aflate pe lista de prioritati. Curatenie in comuna si modernizarea unor zone de interes.
 3. Costel Strambu:
 4. Constantin Filip: Infrastructura, educația și sănătatea
 5. Adrian Dragodan: Curățenie, extinderea rețelei de canalizare și racordarea tuturor gospodăriilor la rețea, continuarea și realizarea, cadastrului general (programul național de cadastru și carte funciară) extra’ și intravilan.
 6. Horia Mandreanu: Accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunei,crearea de locuri de muncă, asistență socială pentru categoriile defavorizate, integrarea cetățenilor de etnie romă, ecologizarea pîrîului Vidrosu și a rîului Călmățui ,reorganizarea islazului în interesul crescătorilor de animale. Sprijinirea crescătorilor de animale pentru accesarea subvențiilor în totalitate. Reciclarea selectivă a deșeurilor. Înființarea unei societăți agricole în subordinea Consiliului local în care proprietarul de teren să fie respectat ,arenda minimă fiind de 2000 kg/ha.
 7. Danut Chera: Siguranța cetățeanului în comunitate, curățenia în comună, atât pe străzi cât și la periferie și realizarea unui centru de colectare și sortare a gunoiului în vederea reciclării, realizarea unui parc fotovoltaic pentru reducerea consumului de curent.

Care sunt principalele obstacole în a pune în practică aceste proiecte?

 1. Sorin Grigore: curatenia se poate face fara probleme in orice situatie, inainte de extinderea sistemului de canalizare vor trebui remediate problemele retelei deja existente, inainte de asfaltarea strazilor trebuie facuta bransarea tuturor gospodariilor la reteaua de apa si canalizare , ceea ce nu reprezinta neaparat un obstacol.
 2. Olimpiu Magureanu: Lipsa prezentei la vot, teama de schimbare, posibila lipsa de incredere raportata la varsta mea in calitate de candidat ignorand astfel potentialul imens pe care il poate genera un om tanar si plin de ambitie, in continua pregatire si documentare asupra unui managament eficient.
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: Evitarea maladivă de către decidenți. a fondurilor care nu pot fi pungășite. – Incapacitatea crasă a decidenților de a accesa fondurile Europene.
 5. Adrian Dragodan: Cu implicare și foarte multă muncă proiectele pot fi realizate
 6. Horia Mandreanu: –Nu există obstacole pot vreau știu si sunt motivat să realizez ce am promis ,nu virtual, ci cu prezența zilnică în teren pentru identificarea problemelor cît și realizarea lucrărilor de dezvoltare a localității Piatra.
 7. Danut Chera: Proiectele mari și cu adevărat importante au nevoie de o planificare bună, de realizarea documentațiilor tehnice necesare și totodată de la bun început de identificarea exactă a axelor de finanțare corespunzătoare, iar într-un final accesarea fondurilor; ori acest lucru se poate întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Voință și capacitate există, însă trebuie și răbdare.

Câteva cuvinte despre echipa cu care porniți la drum? Cine sunt și ce îi recomandă să vă fie alături?

 1. Sorin Grigore: Am pornit  pe acest drum alaturi de o echipa formata din oameni hotarati sa lupte alaturi de mine pentru indeplinirea obiectivelor propuse . Acestea sunt persoane oneste , loiale , echilibrate si dornice de schimbare .
 2. Olimpiu Magureanu: Echipa, partidul PMP, sunt oamenii despre care comunitatea va vorbi ulterior, despre buna inspiratie avuta in desemnarea mea pentru a porni la un drum al progresului comunei, alaturi de un plan elaborat si abordarea corecta pentru a aduce eficienta in adminstratie. Sunt foarte importanti deoarece mi-au acordat incredere, sustinere, iar acesta incredere o voi transpune in bune rezultate catre ceilalti parteneri ai mei – comunitatea.
 3. Costel Strambu:
 4. Constantin Filip: Ingineri, tehnicieni, economiști, muncitori cu experiență și expertiză profesională
 5. Adrian Dragodan: Persoane care activează în diferite domenii de activitate. O echipă cu ambiții mari pentru comuna Piatra, caracterizată de încredere, colegialitate, implicare, dorința de schimbare în bine a localității.
 6. Horia Mandreanu: –O echipă de oameni normali din diferite categorii sociale ale localității Piatra.
 7. Danut Chera: Echipa cu care pornesc la drum este o echipă tânără în care am încredere. Indiferent de cât de multă experință poți avea, este important sa fii înconjurat de oameni tineri. Tinerii au viziune, idei practice, deschise spre lume și nu se pierd în idei preconcepute.

Cum vedeți dinamica colaborării cu membrii consiliului local. Ați putea trece peste orgoliile politice și/sau personale pentru a duce la bun sfârșit un proiect benefic pentru comunitate?

 1. Sorin Grigore: Asa cum am afirmat de multe ori, voi colaboara deschis cu absolut toti membrii Consiliului Local , indiferent de partidul politic din care provin , atata timp cat lucrurile vor fi facute in interesul cetateanului . Orgoliile politice si/sau personale , din punctul meu de vedere , nu trebuie sa existe intr-o astfel de institutie
 2. Olimpiu Magureanu: Scopul este clar, progresul pentru comunitate, asa cum am mentionat si anterior, ideea de a conduce este indreptata clar spre echipa, nu spre dezbinare, voi lupta si promova actiunile in mod profesionist pentru a obtine indeplinirea proiectelor. In momentul in care exista obstacole se vor inlatura prin solutii, nu prin evidentierea problemelor
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: Douăzeci și patru de ani de consilier județean, municipal și local, nivelul ridicat al experienței socio-politice si expertiza profesională îmi conferă abilitatea unei colaborări din care să obțin maximul posibil, pentru realizarea obiectivelor de interes comunitar . Singura politică admisibilă in Consiliul local, este cea a îndeplinirii, la maximul nivel posibil, a proiectelor comunității și a fiecărui concetățean în parte.
 5. Adrian Dragodan: Ideal ar fi constituirea unei majorități PSD, iar dacă nu, realizarea unei alianțe politice majoritare, care să permită realizarea obiectivelor stabilite, deși personal, nu am crezut și nu am încredere în ,,alianțele politice”.
 6. Horia Mandreanu: –Voi colabora pentru bunăstarea si dezvoltarea localității Piatra cu toți membrii Consiliului local,indiferent de apartenență politică. Primarul și Consiliul local sunt în slujba cetățeanului.
 7. Danut Chera: Comunicarea este cheia în realizarea unui proiect în echipă. Într-un context de tipul acesta realizarea unui proiect benefic pentru comunitate primează. Sigur că de-a lungul anilor am avut discuții în anumite sectoare dar acest lucru nu m-a împiedicat să duc la bun sfârșit obiectivul.

Care credeți că sunt așteptările pietrenilor de la viitorul primar?

 1. Sorin Grigore: Dupa parerea mea asteptarile pietrenilor sunt: sa respecte angajamentele facute, sa nu fure.
 2. Olimpiu Magureanu: Sa dovedesc aceeasi seriozitate si ambitie pe care o stiu din relatia noastra de prietenie.
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: Să li se respecte drepturile și libertățile cetățenești, să le fie pretuiți copiii, ei să fie apreciați să fie încurajați și sprijiniți în inițiativele lor private și să li se redea mândria de a fi urmașii și locuitorii unui sat care vine învăluit de mister și respect din vremuri imemoriale.
 5. Adrian Dragodan: Transparență, comunicare, realizarea promisiunilor.
 6. Horia Mandreanu: –Transparență decizională și realizarea obiectivelor asumate.
 7. Danut Chera: Oamenii sunt de bună credință și își doresc pentru comuna lor ca promisiunile să devină aplicate într-un timp cât mai scurt sau cel puțin să vadă că sunt făcute demersuri în vederea realizării lor. Oricare dintre noi își dorește ca Piatra să fie o comună prosperă, curată, admirată, cu cât mai multe facilități pentru cei mici dar și pentru oamenii mai în vârstă din comunitatea noastră.

Ce garanții au alegătorii că vă veți ține de cuvânt și respectă promisiunile din campanie?

 1. Sorin Grigore: Avand in vedere faptul ca este prima data cand candidez pentru aceasta functie, singura garantie pe care o pot da este cuvantul meu si felul meu de a fi.
 2. Olimpiu Magureanu: Nu le voi spune acum doar ce vor sa auda, ca ulterior sa gasesc scuze. Garantia se poate extrage din mesajele candidatilor, din profilul fiecarui candidat, din abordarea diferita pe care sper sa o fi observat-o deja, garantia o pot avea si din raspunsurile la aceste intrebari, esta garantia faptului ca imi doresc foarte mult sa reusesc si sunt dedicat acestei incercari de a deveni primar si de a schimba ceva pentru aceasta comuna, de a utiliza corect resursele in administratie.
 3. Costel Strambu:
 4. Constantin Filip: Numele respectate ale părinților al fratelui, ale soției și fiului meu comportamentul meu echidistant, educat și exigent, altruismul nedisimulat, față de oricare concetățean creșterea reală a nivelului de ordine și disciplină al elevilor în scoală si societate activități cultural artistice și sportive organizate cu elevii și tinerii satului mobilizarea elevilor pentru readucerea și practicarea obiceiurilor, a datinilor ocazionate de sărbătorile de iarnă, mobilizarea elevilor pentru plantarea a zece ha de salcâmi, pentru plantarea perdelelor de arbori Paulownia. la cele două școli transferarea de mobilier la grădiniță și cele două școli, expertiza mea profesională dovedită in diferite responsabilități de nivel național, implementarea singurului proiect local, finanțat cu fonduri europene – Asociația Crescătorilor de Animale, sunt numai câteva garanții pentru alegătorii mei referitoare la respectarea cuvântului dat. Doar tendențiozitatea poate formula un exemplu că nu mi-aș fi dus la bun sfârșit vreun angajament, din 2014 până astăzi.
 5. Adrian Dragodan: Nu pot exista garanții.Poate doar, faptul că funcția de primar nu este un ,,modus vivendi” pentru mine și cu siguranță dacă, nu voi reuși să realizez nimic, din ceea ce mi-am propus, după ce-i patru ani de mandat nu voi mai candida.(A nu se interpreta greșit că, voi demisiona la primele obstacole întâlnite).
 6. Horia Mandreanu: –Expertiza mea profesională,incoruptibilitatea, probitatea morală, care mă caracterizează ca om și ca profesionist.
 7. Danut Chera: Timpul a arătat că îmi respect angajamentele pe care le fac, iar oamenii știu acest lucru. Exemple concrete sunt proiectele realizate de-a lungul anilor. Ex: modernizarea grădiniței, realizarea terenului de fotbal aferent școlii generale, îmbunătățirea condițiilor din cadrul liceului (grupuri sanitare, centrala proprie), realizarea sistemului de canalizare și nu numai. Întotdeauna am fost în întâmpinarea oamenilor din comună și i-am primit indiferent de situație.

În acest moment, este primăria comunei Piatra o instituție cu activitate transparentă? Dacă nu, ce trebuie îmbunătățit imediat pentru o funcționare transparentă și eficientă și ce ați întreprinde în această direcție? 

 1. Sorin Grigore: Institutia nu are  o acitivitate pe deplin transparenta . Un exemplu pentru imbunatatirea transparentei ar fi : o pagina pe retelele de socializare destinata  informarii cetatenilor , unde sa fie transmise inclusiv sedintele Consiliului Local .
 2. Olimpiu Magureanu: Aleg sa nu comentez activitatea actuala a primariei, le vom multumi ulterior pentru munca depusa, vom prelua si analiza situatia dupa obtinerea mandatului, vom organiza o sedinta pentru a discuta prioritizarea unor proiecte importante pentru comnunitate. Actiunea pe care trebuie sa o avem in primul rand este cea de dialog, nu se vor ignora problemele. Se pot discuta planurile pe care dorim sa le implementam in administratie. Trebuie sa analizam si sa imbunatatim tot ce a ramas pe loc/nefinalizat.
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: Nu, instituția primarului nu a avut și nici nu are o activitate transparentă Pe acest fundal s-au făcut atâtea abuzuri. Se impune: Alocarea unui timp de 10 minute pentru aprofundare și dezbatere privind legea transparentei, la toate ședințele Consiliului local; Alternativ seminarizarea consilierilor locali privind cunoașterea și înțelegerea actelor normative care guvernează administrația publică locală; Aviziere generoase la primărie și la extremitățile comunei; Filmarea integrală și obligatorie a fiecărei ședințe a Consiliului local; Radioficarea întregii comune; Urgenta dare in folosință a Căminului Cultural, cu forțe proprii mobilier prin transfer igienizare cu persoanele de la social cu muncitorii Primăriei.
 5. Adrian Dragodan: Cred că există o lipsă de comunicare.
 6. Horia Mandreanu: –Nu cred că există transparență decizională la nivelul comunei Piatra.Sedințele Consiliului local să fie înregistrate iar dialogul cu cetățenii comunei trebuie să fie prioritar .
 7. Danut Chera: Consider că primăria comunei Piatra este o instituție transparentă. Am răspuns mereu întrebărilor legate de proiecte, bugetele alocate acestora și nu numai

În ultimii ani, mulți tineri din comună au ajuns la un nivel financiar bun și chiar foarte bun. Cum credeți că i-ați putea atrage să-și aducă aportul la dezvoltarea comunei?

 1. Sorin Grigore: Orice investitor pe raza comunei este oportun atata timp cat contribuie la bugetul local. In functie de domeniul de activitate si de valoarea investitiei , el poate avea anumite facilitati (ex:reducerea cu un anumit procent a taxelor si impozitelor).
 2. Olimpiu Magureanu: Probabil ca multi tineri cu nivel financiar bun au acces la internet, in primul rand ii invit sa consulte si informatiile expuse in pagina PMP Piatra https://www.facebook.com/pmp.piatra.58 si sper sa inteleaga inca de acum faptul ca suntem in aceeasi echipa, vreau sa depun tot efortul pentru dezvoltarea acestei comune, exista resurse, sunt constient ca pentru rezultate voi apela si la specialisti, este extrem de important a avea departament dedicat in atragerea investitiilor necesare sa sustinem parteneriatul public-privat, sectoarele cheie ca agricultura, industrie, infrastructura, comert, iar in momentul in care se vor vedea schimbarile consider ca nu exista motiv pentru a nu fi alaturi pentru scopul comun: dezvoltarea comunei. Vreau sa ii atraga ideea de a risca o singura data in 30 de ani sa aleaga altceva decat ceea ce s-a ales pana acum. Exista si risc si sacrificii in marile reusite.
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: întâlniri cu consilierii locali, cu personalul specializat al primarului pentru identificarea oportunităților oferite de comună si comunitate; Organizarea periodică sau de câte ori este nevoie a unor cursuri cu persoane autorizate să-i informeze să-i pregătească și să-i monitorizeze pe tinerii localnici interesați pentru demararea unor afaceri;
 5. Adrian Dragodan: Prin susținerea, sprijinirea acestora în întocmirea și accesarea unor proiecte.
 6. Horia Mandreanu: –Crearea unui serviciu de consultanță la nivelul Primăriei pentru a facilita accesul la proiecte al tinerilor si potențialilor investitori în diferite domenii de activitate care vor contribui la dezvoltarea localității și la crearea de locuri de muncă.
 7. Danut Chera: Sunt deschis oricând la comunicare. Îmi place să schimb idei, mai ales cu tinerii. Tot timpul voi ține cont de ideile lor. Într-o zonă geografică ca aceasta, stim cu toții că activitățile legate de agricultură au cel mai bun rezultat. Văd de multe ori în magazine cum fructe sau legume cu titlul de “ BIO” sunt importate din alte țări. De ce nu pot se pot cultiva la noi în tară și distribui tot aici? Aș încuraja deschis orice activitate de genul acesta. Ar aduce un aport atât la dezvoltarea comunei cât și pe plan mai mare. Suntem oameni de la țară, ar trebui sa facem ce știm mai bine și să ne mândrim cu asta.

Aveți vreun regret cu privire la ceva ce ați fi putut face pentru comunitate și nu ați reușit din diferite motive?

 1. Sorin Grigore: Nu am niciun regret
 2. Olimpiu Magureanu: Da, faptul ca nu am candidat pana in acest moment. Acum este momentul, maine va fi prea tarziu. A intarzia lupta pentru utilizarea corecta a resurselor administrative inseamna a bloca progresul. Regret faptul ca pana acum doar am citit despre exemplele din tara reusite atat la nivel comunal cat si in orase medii si mari si nu am luat atitudine de a intra in lupta pana la acest moment.
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: Da. Pentru o influență acceptabilă a mentalului oamenilor, trebuia să fi venit în comună acum 15-20 de ani.
 5. Adrian Dragodan: Am făcut tot ceea ce a ținut de mine, de puterea mea de decizie.Ca director, probabil, aș fi putut face mult mai multe.
 6. Horia Mandreanu: –Nu regret nimic ,am făcut tot ce a depins de mine în materie decizională la nivelul comunei Piatra.
 7. Danut Chera: Nu am. Am reușit să realizez ce mi-am propus, mai devreme sau mai târziu.

Puteți caracteriza în câteva cuvinte politica partidului dumneavoastră cum o transpuneți în activitatea politică locală? De asemenea, cum resimțiți ajutorul celor de la centru?

 1. Sorin Grigore: Ideologia partidului din care fac parte este una de centru-stanga cu orientare proeuropeana. In ceea ce priveste sprijinul acordat de partid , consider ca sunt sustinut in toate demersurile mele
 2. Olimpiu Magureanu: Sprijinul acordat in alegerea mea ca reprezentant este esential pentru mine, politica partidului inseamna oamenii pregatiti pentru munca aplicata in mod eficient, aplicarea unui plan de proiecte realist bazat pe analiza, pe experienta anterioara si sustinut prin orice mijloc legal indiferent cat de anevoios se obtine. Echipa este pregatita pentru efort, munca si implicare.
 3. Costel Strambu: –
 4. Constantin Filip: Sunt de două săptămâni, membru ALDE, ALDE este un partid de centru dreapta, Am mai spus, EU fac politica satului, așa este eficient, legal și de bun simț; Voi gestiona dimensiunea politicului, numai in interesul comunității pietrene.PS: TOȚI ALEȘII LOCALI SĂ SUSȚINĂ CONCURS PENTRU OCUPAREA FUNCȚIILOR ! IGNORANȚA ÎN ADMINISTRAȚIE, A DEVENIT ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ!
 5. Adrian Dragodan: Alături de oameni, pentru oameni! Burse pentru elevi, ajutoare pentru populația îmbătrânită a comunei, sprijinirea agricultorilor și a crescătorilor de animale pentru accesarea de proiecte. Sprijinul oferit în cadrul acestei campanii de conducerea partidului este pe măsura așteptărilor.
 6. Horia Mandreanu: –Un mediu curat,o viață curată, ecologie și protecția mediului, promovarea energiei verzi ,plantarea de arbori oriunde permite spațiul,bunăstarea și prosperitatea locuitorilor comunei Piatra. Renovarea Căminului Cultural și darea în folosință. Centru de permanență medico-sanitară. Siguranța cetățeanului prin intensificarea dialogului cu organele de poliție.Aducerea gazului în localitate. Asfaltarea tuturor străzilor precum și dalarea șanțurilor pentru scurgerea apelor pluviale, sală de sport modernă.Modernizarea tîrgului săptămânal prin construirea unei hale autorizate sanitar-veterinar pentru comercializarea produselor de origine animală (carne ,brînză etc).
 7. Danut Chera: Partidul PPU este un partid de stânga. Partidul din care am facut parte până de curând este tot de stânga însă am ales sa plec pentru că pe anumite sectoare exista un blocaj între mine și politica actuală a partidului. Am simțit că din acea poziție nu aș mai fi putut avea o relație onestă și benefică cu oamenii care au ales să îi reprezint. Partidul PPU pune accentul mai mult pe latura umană, sinceră a oamenilor de toate categoriile sociale. Nu pot să spun ca am insistat pe ajutor din partea partidului din care acum fac parte. Consider că în localitatea în care m-am născut și am crescut știu ce este de făcut și împreună cu noua echipă de consilieri știm cum trebuie sa tratăm fiecare situație în parte.

Speram ca, dincolo de platformele electorale anuntate, si actiunea Grupului sa contribuie la o decizie corecta a votantilor din comuna noastra!

Mergeti la vot!

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Scurt chestionar pentru viitorul primar. Cetatenii intreaba, candidatul raspunde.

 1. Cristina says:

  Buna seara, am citit asa pe deasupra, răspunsurile candidaților,dar nici unul nu a vorbit despre siguranță în comună, despre o trecere de pietonii în condiții, despre o poliție în comună ,ptr a putea evită “ca orice inconștient poate conduce fără permis “. Toți spune ca vor sa curețe comună, în afara curățenie sunt si alte aspecte mult mai importante. Am un cabinet medical,dar nu avem o “urgenta “intr o comuna asa de mare ,trebuie sa ne deplasam la Vânători, într-un sătuc cu 1000 de persoane. Viitorul noștru, copiii au nevoie de un centru deportiv,de o sala de sport în condiții, de toalete in condiții, de o siguranță când se întorc de la școală .

  Like

  • sg says:

   Aveți dreptate. Sunt multe aspecte ale problemelor cu care se confruntă comunitatea. Viitorul primar și echipa lui au mult de muncă.

   Like

  • Este un mesaj de apreciat si de luat in calcul, conteaza parerile cetatenilor, de altfel, am raspuns setul de intrebari si cred cu tarie ca una din prioritatile aflate in primele 3 se afla si organizarea unei sedinte in care se pot discuta astfel de solutii pentru a fi aplicate:
   Ati punctat foarte corect, si din masurile punctate de dvs. se regasesc si in programul nostru cum ar fi “Unitate medicala reabilitare si dotare”, “Centru sportiv pentru tineri, fireste”, sunt si alte necesitati asa cum ati spus si dvs. “Siguranta in comuna: o trecere de pietoni”, “Prezenta Poliției în comună” de luat in calcul si pe care le putem aplica atunci cand speram ca ni se poate oferi sansa de a le dezvolta in mandatul de primar. Nu este niciodata un proces usor insa suntem pregatiti. Multumesc, Olimpiu Magureanu

   Like

   • sg says:

    Am citit și în chestionar și în programele electorale, la fiecare candidat există cel puțin o idee interesantă. Problema apare la implementarea ei. Să sperăm , odată cu alegerile astea la o schimbare in bine.

    Like

 2. Cristina P. says:

  Da. In implementare este o mare problemă peste tot in aceasta țară. Sunt mult prea multe culori politice care nu fac altceva decât să își pună bețe în roata, cum se spune. Asa inteleg ei ca e democratic. In alta ordine de idei și referitor strict la com Piatra, as fi foarte curioasă sa văd cum va reuși viitorul primar sa domnească peste o comună CURATA și să o mențină astfel? Cum va reuși să ii determine pe concetățenii needucati si viitori votanți de altfel, sa nu mai arunce pe jos sticle de tot felul, sa nu mai scuipe semințe, sa nu mai lase mizerie peste tot pe unde calcă, etc.? Nu am vazut nicăieri descris cum se va proceda. Imi amintesc ca a fost acum un an și jumatate o acțiune a unor oameni minunați pentru strângerea gunoaielor de prin comuna, dar trebuie sa se inteleaga faptul că nu asa se procedează pe termen lung. Investiția în niste camere de supraveghere și instituirea unor amenzi drastice, ar fi un pas, cred ,pentru educarea acestor retarzi, care nu au cei 7 ani de acasă. Restul, referitor la atragere de fonduri, drumuri, canalizare, gaze și ce ar mai fi…sunt proiecte mari si care se vor face sau nu, funcție de ce zice partidu’, stim asta. Sa aveti mult succes, domnilor! Si sa câștige cel mai iubit dintre voi! Iubit de populația din Piatra, desigur!

  Like

  • sg says:

   Prin educație de la vârste fragede.

   Like

   • Cristina P. says:

    Pentru unii dintre ei este deja târziu. Sunt majori. Rămân la părerea cu amenda. Sa ii usture la buzunar de câteva ori și mai vedem apoi daca isi mai arunca mizeriile pe jos.

    Like

  • sg says:

   Mai intai sa aiba lumea unde sa arunce un ambalaj o sticla etc atunci cand merg pe strada. Caci lipsesc cu desavarsire cosurile de gunoi. Apoi da, cu amenzi!

   Like

 3. Mîndreanu Bogdan-Dorin says:

  Mîndreanu Horia-Florin, profil de candidat precum și răspunsul la setul de întrebări, cu precizarea faptului că nu am facebook și nici nu sunt de acord cu crearea unei viziuni virtuale în ceea ce privește candidaturile pentru Primăria Piatra, majoritatea locuitorilor comunei Piatra nu au facebook de aceea cred că mai indicată era provocarea candidaților la o confruntare .Legat de setul de întrebări : 1)Munca în echipă, inițiativă , disponibilitate totală în aplicarea legii,capacitatea de reacție în momente dificile, verticalitate. 2)Experiența mea profesională ca medic veterinar cît și ca președinte al Colegiului medicilor veterinari Teleorman face să fiu în slujba oamenilor. Motivația mea cea mai mare este să demonstrez că se poate să schimb în bine imaginea localității Piatra care în momentul de față arată jalnic. 3)Accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunei,crearea de locuri de muncă, asistență socială pentru categoriile defavorizate, integrarea cetățenilor de etnie romă, ecologizarea pîrîului Vidrosu și a rîului Călmățui ,reorganizarea islazului în interesul crescătorilor de animale. Sprijinirea crescătorilor de animale pentru accesarea subvențiilor în totalitate. Reciclarea selectivă a deșeurilor. Înființarea unei societăți agricole în subordinea Consiliului local în care proprietarul de teren să fie respectat ,arenda minimă fiind de 2000 kg/ha.

  Like

  • sg says:

   Mulțumim pentru mesaj. Ar fi frumos să avem răspunsurile la toate întrebările, să putem face update. Cat despre celălalt articol publicat acum câteva zile în care mi-am exprimat părerea despre cum se văd candidații la primăria Piatra, în mediul on-line, am găsit (foarte târziu) și programul electoral al lui Horia Mindreanu, pe care l-am inserat.

   Like

 4. Mîndreanu Bogdan-Dorin says:

  Continuare Mîndreanu Horia-Florin:4)Nu există obstacole pot vreau știu si sunt motivat să realizez ce am promis ,nu virtual, ci cu prezența zilnică în teren pentru identificarea problemelor cît și realizarea lucrărilor de dezvoltare a localității Piatra. 5)O echipă de oameni normali din diferite categorii sociale ale localității Piatra. 6)Voi colabora pentru bunăstarea si dezvoltarea localității Piatra cu toți membrii Consiliului local,indiferent de apartenență politică. Primarul și Consiliul local sunt în slujba cetățeanului. 7)Transparență decizională și realizarea obiectivelor asumate. 8)Expertiza mea profesională,incoruptibilitatea, probitatea morală, care mă caracterizează ca om și ca profesionist. 9)Nu cred că există transparență decizională la nivelul comunei Piatra.Sedințele Consiliului local să fie înregistrate iar dialogul cu cetățenii comunei trebuie să fie prioritar . 10)Crearea unui serviciu de consultanță la nivelul Primăriei pentru a facilita accesul la proiecte al tinerilor si potențialilor investitori în diferite domenii de activitate care vor contribui la dezvoltarea localității și la crearea de locuri de muncă. 11)Nu regret nimic ,am făcut tot ce a depins de mine în materie decizională la nivelul comunei Piatra. 12)Un mediu curat,o viață curată, ecologie și protecția mediului, promovarea energiei verzi ,plantarea de arbori oriunde permite spațiul,bunăstarea și prosperitatea locuitorilor comunei Piatra. Renovarea Căminului Cultural și darea în folosință. Centru de permanență medico-sanitară. Siguranța cetățeanului prin intensificarea dialogului cu organele de poliție.Aducerea gazului în localitate. Asfaltarea tuturor străzilor precum și dalarea șanțurilor pentru scurgerea apelor pluviale, sală de sport modernă.Modernizarea tîrgului săptămânal prin construirea unei hale autorizate sanitar-veterinar pentru comercializarea produselor de origine animală (carne ,brînză etc).

  Like

 5. Mîndreanu Bogdan-Dorin says:

  Totuși cred că era mai interesantă și edificatoare o confruntare între candidați,modul de exprimare al fiecăruia,calitatea,capacitatea de a spune adevărul sau abilitatea de a minți, înregistrată si apoi redată în mediul online sau măcar ceva de genul unei conferințe de presă în care întrebările si răspunsurile sa fie prin viu grai,după părerea mea reieșea maximul sau minimul din cei 7 candidați.

  Like

  • sg says:

   Aveți perfectă dreptate. Ăsta a fost planul inițial, însă , în contextul actual, din cauza pandemiei covid-19, moderarea unei asemenea acțiuni s-a dovedit foarte grea.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s