Pe cine alegem PRIMAR la PIATRA?

Desigur că, nu mai îngrășăm porcul in ajun, însă, weekend ul ăsta sunt alegeri locale. Mult așteptatele alegeri, unde pietrenii TREBUIE să aleagă pe cineva care îndeplinește macar câteva condiții:

 1. Să dorești binele comunității pe care o vei reprezenta, în opinia mea, trebuie să-ți vină natural, din CONVINGERE, să nu fii atras doar de faima și banii funcției.
 2. Al doilea lucru pe care trebuie sa îl faci dacă ajungi acolo e să dai dovada de MODESTIE SINCERĂ să folosești persoana întâi plural adică să te adresezi oamenilor cu “facem asta, sau vrem sa facem cutare lucru” și nu cu “fac asta sau vreau sa fac nustiuce” adică să transmiți omului că în spatele acțiunilor tale, de fapt stă echipa: tu, ca primar împreună cu consilierii (ai tăi și cu cei din opoziție) cu viceprimarul și chiar cu voluntarii…
  Tu trebuie sa reușești să îți creezi o ECHIPĂ de oameni de calitate, integri, oameni de încredere, curați, care gândesc la fel ca tine și care își doresc din suflet sa ajute comunitatea precum îți dorești și tu. Dacă cineva din anturajul tău este suspectat de alte interese, atunci inevitabil suspiciunea de corupție te va urmări și pe tine . Nu este ușor deloc sa iti găsești oamenii aceștia. Este foarte greu aș spune chiar imposibil. Tu poți însă să te delimitezi de… “merele stricate”.
 3. Al treilea lucru: Trebuie să MUNCEȘTI. Mult. Când spun muncă, mă refer strict la sensul propriu. Dacă știi, poți și vrei sa muncești, ai succesul garantat. Nu ajungi acolo și gata, misiune îndeplinită. Nu! De acum începe greul. Trebuie să prestezi. Să produci. Să livrezi. Aici intervine o chestie naturală foarte faină. Dacă muncești cu adevărat și ești concentrat numai pe task-urile tale, nu mai ai timp de alte matrapalzâcuri. Și, surpriză! După muncă, vin și rezultatele. Dacă ai alte scopuri și îți stă capul la prostii, nu mai ai timp să muncești. Și nu o sa ai rezultate. Simplu. Și ce crezi ca urmează?
 4. Fii TRANSPARENT în orice acțiune vrei sa întreprinzi. Nu ezita sa întrebi în stânga și în dreapta și spune tuturor ce ai de gând sa faci, de ce, cum, când, cu cine, cu ce resurse, etc… Ascultă părerile tuturor și ia o decizie după. Justifica te. Asuma ți. Poți, și chiar recomand sa faci sondaje în sat, sa întrebi oamenii de exemplu, “cum vreți sa facem în chestiunea asta, sa procedam așa sau altfel?
  Oamenii trebuie să vadă că părerile lor contează și ca sunt ascultați. Ar fi minunat și ai obține un Excelent feedback! Admite când greșești. Inevitabil vor apărea și greșelile.
 5. Ultima chestiune, care, nu te mai ajută să fii primar la primărie ci doar în statistici:
  Să știi când trebuie sa te oprești. Ai limite. Nu ești de neînlocuit. Au trecut doi, trei, cinci, opt ani? Ești mulțumit cu tine însuți, cu ce ai dus la bun sfârșit? Ai făcut destul sau prea puțin? REEVALUEAZĂ-TE!
  Spune-ti stop. Ție însuți. Fii sincer cu tine înainte sa iei decizia de a mai continua.

Succes tuturor celor care s-au înscris pe liste cu gânduri curate!

Disclaimer: Nu le luați ca pe niște sfaturi pentru că nu cred că eu sunt în măsură să sfătuiesc pe cineva care va ocupa o funcție atât de importantă. Cel mult le pot numi niște recomandări. Sau, niște gânduri de bun simț pe care cred că le-am putea aplica oriunde în profesia noastră.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pe cine alegem PRIMAR la PIATRA?

 1. Cristina P. says:

  Excelent! Foarte bune recomandări! Să sperăm că vor citi și candidații și ca vor lua in considerare. Dar, când ești pus acolo de o mizerie de partid…e tare greu sa mai fi om și să mai poți sa faci lucruri. Succes tuturor, sa învingă cel mai bun!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s