După 10 ani…

Pădurea de salcâmi plantată pe cele 4 parcele de pe dealul Geroasa arată bine. Nesperat de bine.
Cel mai bun lucru pe care l-au produs pietrenii in ultimii 10 ani este, in opinia mea acel petic verde. Am fost sceptic, recunosc. Nu credeam că o să reziste, mai ales după ce văzusem acum câțiva ani cum arătau bieții copăcei -hărăziți cirezilor de capre lăsate de izbeliște pe islazul comunal.

Am urcat pe drumul dintre prima și a doua cleată dinspre pădurea Voivoda, copacii sunt porniți bine, înalți, drepți, coroane întrepătrunse, unii găzduind deja cuiburi de păsări.

Un pic mai înspre gardul de delimitare cu pădurea vecină există și un “ochi de apă” pare-se insuficient pentru a fi transformat în izvor… In interiorul pădurii, peisajul este pitoresc, terasele cu copaci , tufe de măceși, ierburi de toate felurile dau locului un aer aparte.


Am remarcat și multe locuri unde lipsesc pomii, nu au fost tăiați de om, pur și simplu nu s au prins de la început sau s-au uscat după ce au fost roși de animale..acolo ar trebui intervenit.

Pe la jumătatea urcușului, este format un luminiș, loc în care, drumeții au făcut popas, au încins grătarul ( deși nu este indicat sa aprinzi focul în pădure, este de apreciat că au folosit niște pietre și cărămizi pentru a-l încercui)

Din păcate cei care au petrecut acolo, “au uitat” să-și strângă sticlele goale de bere, pet uri și doze …le au pus în buduroiul de ciment, semn că acolo s-ar putea amenaja un loc de popas cu tot ce trebuie in acest sens.

Mi-aș dori ca dl. Adrian Dragodan, directorul liceului să mobilizeze elevii și profesorii așa cum a făcut-o dl. Constantin Filip acum 10 ani și să replanteze pomii lipsă. Aș vrea ca primăria să se ambiționeze și să continue cu cel puțin încă 10 ha de pădure pe următoarele 4 clete până în vechiul drum al olacului.

Mi-aș dori sa pot sa ajut și să particip și eu la extinderea zonei verde împreună cu Grupul de inițiativă. De asemenea, ar trebui ca toți cei care înțeleg beneficiile și rolul unui copac pentru mediul încare trăim, să participe activ la protejarea și menținerea ‘peticului verde”. Este păcat să nu protejăm și să nu continuăm ce s -a început. Resurse există, sunt convins, trebuie un pic de implicare și nu mă refer aici doar la autorități locale, toți cetățenii din Piatra ar trebui sa se implice. Este strict in interesul lor, vedem foarte bine și simțim pe pielea noastră veri toride, secetă, caniculă inundații , ierni fără zăpadă etc…natura nu ne iartă dacă nu o protejăm!

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to După 10 ani…

 1. Popescu Cristina says:

  Foarte bună prezentarea. Sper ca domnul director al scolii/liceului sa aibă inițiativa și reușită în a mobiliza elevii la plantat copaci. Sa nu uitam ca acum sunt alte vremuri și alte generații de elevi. Poate ca profesorii vor putea fi convingători. Succes sa fie și la primărie. Poate ca se poate. Speranța moare ultima.

  Like

  • sg says:

   Între timp am aflat că pădurea este in administrarea ocolului silvic Teleorman. Primăria poate doar sa o extindă pe asta…sunt ceva neclarități pentru mine, dar astea sunt legile… așa că nu știu ce ar putea face liceul fără să aibă susținere de la alții…

   Like

 2. Buscan Gabriela says:

  Lăsați elevii în pace că îi aveți pe cei de la ajutorul social nu au elevii obligația sa strângă resturile la toți boschetarii sau sa planteze pomi pentru ocolul silvic!

  Like

  • sg says:

   Ideea era să dăm o mana de ajutor comunității locale, cu forță de muncă de toate felurile, școlari, voluntari, asistați sociali șamd. Pădurea nu este pentru ocolul silvic, nu ei vor respira aer mai curat, ci noi, cei care trăim lângă ea. Tot noi ne-am bucura de acele locuri împădurite iar cei care merg la iarbă verde nu sunt toți boschetari așa cum credeți. Întreprinzând mai multe activități de genul împreună cu elevii, îi pregătim pentru viață, când vor merge la grătar, vor știi să protejeze pentru că au muncit și ei acolo. Atât de simplu este. Avem multe pretenții sa ne facă totul asistații sociali. Sau primăria. Cred că , înainte de toate trebuie să arătăm noi, cetățenii mai mult spirit civic, apoi să-i mustruluim pe aleși…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s