Fabricat in România, asamblat in Piatra. Pentru Piatra.

Membrii Grupului de Inițiativă Piatra – în plină acțiune

Grupul de Inițiativă Piatra și-a propus să pună serios umărul la îmbunătățirea imaginii comunei noastre. După sesiunea de curățenie inițiată în martie, a fost clar că întâi de toate trebuie create puncte de depozitare a deșeurilor, și pentru început coșuri în parcul central. Și ne-am asumat să facem noi o primă propunere de coșuri solide care pot fi realizate local.

Unde-s mulți, puterea crește, așa că unul a venit cu ideea, altul cu priceperea și îndemânarea, celălalt cu echipamentele, altul cu buna-dispozitie și mai mulți cu mici donații și în “câteva” ore rupte din timpul liber s-au construit două coșuri de gunoi – trainice, care au și fost montate în parcul din centru (bineînțeles cu acordul primăriei).

Acum rămâne să vedem dacă pietrenii le vor folosi, pentru că până acum exista scuza -reală, că nu era nici măcar un coș de gunoi în parc. Desigur, două coșuri nu sunt suficiente; ele sunt doar o sămânță și avem convingerea că acest proiect va fi continuat de către autorități, deoarece e nevoie de mult mai multe, în toată comuna, iar costurile de fabricație nu sunt deloc mari.

Ca să vă faceți o idee, dincolo de munca celor patru membri ai grupului (am început la 9 dimineața și am terminat la 17.30) și de echipamentul pus la bătaie de aceștia, achiziționarea materialelor pentru un coș a costat 138 lei (pentru tablă expandată, țeavă rectangulară, platbandă și roluire a acesteia, balamale, electrozi, vopsea, ciment și pietriș).

Mie personal, nu mi se pare un cost foarte ridicat, însă nu este ușor să confecționăm toate coșurile de care are Piatra nevoie.

Am dori să ni se alăture și alți oameni de bine, iar împreună sa putem să facem ceva pentru satul nostru. De asemenea, orice idei, propuneri și critici constructive sunt bine venite.

Duminică, după ce au fost montate, coșurile au fost intens folosite. O simpatică fetiță de 6-7 ani a dus un ambalaj la coș, s-a uitat cu zâmbet și admirație și a mangaiat coșul!
Mai avem speranță, nu e totul pierdut 🙂

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fabricat in România, asamblat in Piatra. Pentru Piatra.

  1. mama says:

    doar unul de acolo merita respect , ceilalti …afara.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s